VISDA - Mindre administration og mere sikkerhed

Janni Møller Thomsen, Oct 19, 2021

Som offentlig forvalter er det vigtigt, at der er troværdighed omkring procedurerne, og at sikkerheden er høj. Begge dele får VISDA i dag med NemID – og i nærmeste fremtid med MitID via Criipto som broker.

VISDA - Visuelle rettigheder i Danmark

VISDA er en forvaltningsorganisation, der siden 1986 har bygget bro mellem de rettighedshavende billedskabere og billedbrugerne. VISDA repræsenterer i dag mere end 160.000 danske og udenlandske billedskabere og har et bredtfavnende nationalt og internationalt kundenetværk, som bruger kunst og billeder i blandt andet undervisning, bøger, film, på museer, TV, internettet og i virksomheder.

VISDAs administrationschef Bo Tieldal føler, at NemID har mange fordele, men der er specifikt to, der er værd at fremhæve.

“For det første er NemID et kendt login, der forbindes med en høj grad af sikkerhed og validitet, så vores kunder og rettighedshaverne kender det allerede, og de føler, de trygt kan dele den nødvendige dataindberetning med os,” siger han og fortsætter:

“Samtidig har vi ikke nogen administration af brugerprofiler og logins, hvor der kan opstå tvivl om brugerens identitet. Når alle bruger NemID, så mindsker vi risikoen for, at der kan blive svindlet med indberetningerne og dermed fordelingen af midlerne,” forklarer han og uddyber, at VISDA samtidig udbetaler midlerne til NemKonto, som er koblet op via rettighedshavernes CPR-nummer.

VISDA er i gang med at migrere til MitID og har valgt Criipto som broker. VISDA er godkendt af Kulturministeriet til at håndtere og administrere indberetning og udbetaling af de kreatives ophavsretslige vederlag og bruger dermed NemID som identifikationskontrol.


Er du interesseret i at høre mere om MitID? Meld dig til et af vores webinarer i dag eller gå direkte til sign up øverst på siden her.