Plata: ”Uoverskueligt med NemID som startup”

Janni Møller Thomsen, Nov 23, 2021

Når man er et online bindeled mellem fremmede, der ønsker at låne og udlåne penge, kræver det mere end et tillidsfuldt håndtryk, og det har Plata en sikker løsning på.

Plata er en deleøkonomisk platform, der formidler lån mellem private. Det skal være nemt og gennemsigtigt at låne penge fra en privat til en anden.

”Vi hjælper de danskere, der har mere end 1000 mia. kr. stående til ingen rente eller negativ rente med at skabe et afkast ved at låne til de danskere, der betaler for meget for deres forbrugslån, så enkelt kan det siges,” siger founder og adm. direktør Rasmus Camborda Meilvang, der står bag Plata, som så dagens lys i 2019, hvor platformen blev udviklet, testet og skulle igennem Finanstilsynets godkendelsesproces.

Rasmus Camborda Meilvang

Plata bruger NemID login, når der skal signeres låneaftaler, da det for alle parter er et godt valideringsværktøj, og så er det et, som kunderne allerede kender og har tillid til.

”Vi har valgt NemID af flere årsager. Det er smart, hurtigt og troværdigt, og derudover så skaber det en høj grad af sikkerhed, ligesom det lever op til kravene fra myndighederne,” fortæller han.

I foråret 2021 blev der trykket på publiser-knappen, og Plata.dk var online.

”Vi besluttede meget tidligt i vores udvikling, at NemID var en vigtig komponent for sikkerheden mellem långiver og låntager. Vi afsøgte markedet og fandt Criipto, som både kunne og ville varetage vores opgaver. Det kan være lidt udfordrende og bekymrende at være en meget lille fisk mellem nogle meget store spillere,” fortæller Rasmus Camborda Meilvang, der hurtigt blev tryg ved valget af Criipto som leverandør.

”Vi oplever Criipto som en super opmærksom samarbejdspartner, og vores bekymring for at blive overset som lille kunde er blevet gjort til skamme. Uden Criipto havde vi været nødt til at sætte os ind i de helt små detaljer omkring NemID, og dem er der mange af,” griner han og fortsætter:

”Ved at bruge Criipto slap vi for den massive opgave, og det hjalp os med at komme ret hurtigt i markedet,” siger han og understreger igen, at det kan være uoverskueligt som lille fintech start up at give sig i kast med at bruge NemID.

”De få gange vi har haft behov for supporten, har vi mødt danske supportere med højt vidensniveau, så det har været rigtigt fint.”

MitID lurer lige om hjørnet, og Ra[smus Camborda Meilvang er begyndt forberedelserne til overgangen fra NemID til MitID.

”Vi deltog på Criiptos workshop, som førte os igennem langt de fleste områder og udfordringer, der kan være ved overgangen. Vi mangler lige at få de sidste ting på plads, primært vores egne testprocedurer, men så er vi også klar.”

Mød Plata på plata.dk.


Er du interesseret i at høre mere om MitID? Meld dig til et af vores webinarer i dag eller gå direkte til sign up øverst på siden her.