Banditterne har også opdaget MitID

Janni Møller Thomsen, Oct 4, 2021

Danskerne oplever ifølge flere politikredse, at de bliver ringet op af venlige svindlere, der vil hjælpe med overgangen til MitID. Politikredsene oplyser dog også, at det eneste de hjælper med, er at lænse borgernes konti for penge.

Criipto - din danske MitID-leverandør

Udrulningen af den digitale overgang fra NemID til MitID er i gang, og nu advarer flere politikredse mod svindel på nettet, hvor borgere franarres deres login til NemID under påskud af, at det er for at hjælpe dem med at oprette et MitID, men hvordan spotter du sådan en svindler?

Vores co-founder og CEO Niels Flensted-Jensen giver her et godt råd til at undgå at hoppe i fælden:

”Som udgangspunkt skal du altid ignorere mails, sms’er og opkald om NemID og MitID-oprettelser. Du modtager altid den type information via e-boks eller din netbank. Dit NemID og MitID er dit – og dit personligt. Det skal du aldrig oplyse fremmede om – uanset hvem de siger, de er,” siger han og fortsætter:

”Har man et lidt ældre CPR-nummer, så kan alt det digitale være lidt en jungle, og så kan det være en god ide at rådføre sig med en, man stoler på, hvis man er i tvivl eller henvende sig til Borgerservice, men man skal aldrig udlevere sit nøglekort eller den slags oplysninger til NemID, MitID eller Netbank for den sags skyld.”

Criipto er en af de få brokere af MitID, der leverer identifikationsløsningen til virksomhederne, der fremadrettet skal bruge MitID.

Skal din virksomhed have MitID, er vi naturligvis klar til at hjælpe med at løfte sikkerheden.


Tilmeld dig et gratis webinar eller gå direkte til sign up øverst på siden her.