Mere tryghed på datingmarkedet med ny app

Janni Møller Thomsen, Sep 6, 2021

Det digitale datingmarked er eksploderet gennem det sidste årti, hvor platforme matcher singler ud fra forskellige kriterier, og med stigningen i datingmedier er der også sket en stigning i folk, der bliver bedraget, krænket og udsat for svindel online, men den udvikling er der mulighed for at påvirke. DateminDude er first movers.

DateMinDude app

Det startede som en Facebook-gruppe, hvor kvinder kunne dele information og billeder af en mand i deres familie eller nære omgangskreds, som de kunne stå inde for, var en god fyr at date. ”Jeg savnede et alternativ til den overfladiske datingkultur, der herskede på andre platforme, hvor alt gik op i et flot billede, du på få sekunder bliver enten til- eller fravalgt på baggrund af,” siger Louise Dronninglund, der er skaberen bag Facebook-gruppen og senere app’en DateMinDude.

”Mange, jeg talte med, savnede ægtheden og hengivenheden i dating, og så kom jeg på ideen, fordi vi kvinder tit kender en mand og har tænkt, han virkelig er en god fyr, uden vi selv havde interesse i ham, og så er det lidt mere trygt at date en, en anden kvinde har sagt god for,” forklarer hun og udtrykker, at hun mener, kvinder er gode til den slags match-making. ”Min oplevelse er, at kvinder dater mere med hjertet. At de gerne vil have så meget information som muligt om ham og have en eller anden vished for, at udgangspunktet for daten er det samme, så den der går på date med også søger kærligheden.”

Kvinder ved bedst

DateMinDude blev oprettet i 2017 som en moderne Kirsten Giftekniv på Facebook, og det viste sig at ramme lige ind i hjertet på mange. Det sociale forum voksede hurtigt, og Louises ide blev populær. ”Kvinder kunne anbefale en god ven eller et familiemedlem, som de vidste, søgte noget seriøst, og at det var et menneske, de kunne stå 100 % inde for. Det skaber tryghed før daten, når en anden kvinde har sagt god for dem,” forklarer Louise og understreger, at det var med til at give alle typer af mænd chancen.

”Det var pludselig ikke kun de stereotype flotte mænd med fede biler og store armbevægelser, der fik henvendelser, men også fyrene, der blev beskrevet med store hjerter og fede værdier, som kvinderne henvendte sig til, og det er det, jeg elsker ved det her koncept,” understreger hun og fortæller, at der ikke er alderskriterier eller andre begrænsninger. ”I løbet af få måneder havde vi flere tusinde, der både søgte og anbefalede, det var fedt.”

Fra idé til koncept

Historien om kvinder, der anbefalede mænd til andre kvinder, ramte i 2020 BT’s forside, og derefter eksploderede gruppens størrelse. Det interview med BT gjorde udfaldet. ”Jeg vågnede op til 2000 nye anmodninger i gruppen og en masse ubesvarede opkald på min telefon fra andre medier, der også vil have interviews. Jeg endte med at sige ja til at stille op på TV2News til en paneldebat, hvor vi diskuterede dating-markedet, og der blev jeg opfordret til at lave en app ud af det og selv løbe med ideen, før andre gjorde det,” fortæller Louise, der gik hjem til manden Peter og hurtigt blev de enige om, at det måtte de prøve af.

”At lave en app som privatperson uden know-how er ikke noget, man bare lige gør, men endelig kunne vi i 2020 lancere vores nye app, DateMinDude.” App’en adskiller sig fra mange andre dating-apps, da du først får adgang til personens billeder, når du har læst og accepteret de værdiord, der står om vedkommende. ”Det handler i bund og grund om, at man skal give hinanden en chance, før man afgør, om det er den type, man normalt ville gå efter,” understreger Louise, der fortæller, at DateMindude nu arbejder på at blive en app, hvor man både kan anbefale mænd og kvinder.

”Det er fortsat gratis at anbefale en mand eller kvinde, men som søgende koster det 99 kr. om måneden, hvilket er lige under mange af de andre app’s, men et niveau, hvor alle kan være med.” App’en er udviklet med mange af de funktionaliteter, som brugerne savnede i Facebookgruppen, så man kan søge på alder, geografi og lignende. ”Langt de fleste har taget godt imod det, men enkelte synes, det er forfærdeligt, at de nu skal betale for det, men det tager vi med.”

Sikkerheden et nyk op

For at give app’en et niveau mere på validitet og troværdighed, har de truffet et bevidst valg om, at brugerne skal oprette sig med NemID og fremadrettet MitID. ”Som en ekstraordinær service har vi også valgt en sikkerhedsydelse for vores brugere, hvor man ved registrering skal oprette sig med Nem-ID. I starten troede folk, det var misbrug eller svindel, fordi det er så uvant på de gængse dating-apps, men vi har prioriteret det for at lægge et lag af tryghed og seriøsitet over det,” fortæller Louise, der var overrasket over, at ingen andre kræver det samme. Version 2 er på tegnebrættet, og der vil blive udviklet flere funktioner.

”Vi arbejder på, at mændene også kommer på samme platform, så de kan anbefale kvinder til andre mænd, og der vil komme chatforums, arrangementer, datingråd og terapi, hvis man får brug for det, hvilket mange kvinder og mænd faktisk gør i dag. Dating-gamet er virkelig hårdt,” siger Louise og slutter: ”Vi ønsker ikke bare at være en dating-app, men også være et socialt forum, hvor det at hjælpe hinanden med at finde kærligheden er i højsædet. Vi drømmer om at få app’en udover landets grænser, for jeg er sikker på, at trenden og kulturen er ved at vende. Vi er trætte af den overfladiske dating-kultur.”

DateMindude er på udkig efter investorer, der kan være med til at videreudvikle og skalere konceptet, men for nu er det altså muligt i Danmark at date en dude med den tryghed, at en anden har givet sig til kende med NemID – og sagt god for ham, du er på vej på date med.


Book et kort møde med vores co-founder, Niels Flensted-Jensen, og hør om mulighederne med MitID for din virksomhed.